Telephely engedélyek

Telephelyengedély

A telephely engedélyezés menetét a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól szóló 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet írja elő.

Az 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet megkülönbözteti a telepengedély-köteles és a bejelentés-köteles tevékenységeket Bejelentés-köteles tevékenységek esetén a rendelet 3. melléklete szerinti nyomtatványt  kell benyújtani a területileg illetékes jegyzőhöz. A telephelyengedély köteles tevékenység esetén a rendelet 4. melléklete szerinti nyomtatványt kell benyújtani a területileg illetékes jegyzőhöz. A különbség a két nyomtatványban, hogy bejelentés esetén nem szükséges környezetvédelmi tervfejezet kidolgozása.

A vonatkozó 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet szerint a 2012-ben még nem telepengedély köteles hulladékkezelési engedély köteles tevékenységek számára is szükséges telepengedély az alábbi esetekben:

  • nem veszélyes hulladék hulladékgazdálkodási engedély köteles gyűjtése, hasznosítása, ártalmatlanítása
  • veszélyes hulladék hulladékgazdálkodási engedély köteles gyűjtése, hasznosítása, ártalmatlanítása

A telepengedély-kérelemnek, az eddigi eljárástól eltérően tartalmaznia kell környezetvédelmi tervfejezetet is.

Környezetvédelmi tervfejezetek

Egy épület vagy építmény engedélyezési tervének akkor kell környezetvédelmi tervfejezetet tartalmaznia, ha környezetvédelmi szakhatósági engedélyezési eljárás tárgyát képezi a dokumentáció.

Elérhetőségeim

Social Media

Kapcsolat

Webhelyünk csak a működéséhez szükséges technikai adatokat kezeli. A látogatáselemzést anonim adatokkal végezzük, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás

GTM-WN8VB3